Modafinil til lysende hjernefunktion

From EQ Reborn Wiki
Jump to navigation Jump to search

Provigil eller såkaldt modafinil er undersøgt for sin betydningsfulde rolle i håndteringen af uopmærksomhed, træthed, overdreven søvnighed og kognitiv dysfunktion relateret til humørsygdomme såsom bipolar depression og major depression, schizofreni, hyperaktivitetsforstyrrelse med opmærksomhedsunderskud og kokainafhængighed. Her diskuterer vi modafils evne til at tilskynde til at vågne, forbedre kognitiv funktion og bevisene, der angiver off-label indikationer.


Modafinil-mekanisme


Modafinils nøjagtige handlingsmekanisme er endnu ikke afsløret fuldt ud. Det antages imidlertid, at dette smarte medikament fremmer vågentheden på en selektiv måde end typiske stimulanter såsom methyphenidat og amfetamin. Det er ikke bundet til serotonin, norepinephrin, dopamin og benzodiazepin receptorer. Det kan sigte mod bestemte hypothalamiske regioner, såsom præxin-neuroner og tubercomammilær kerne. Dette er peptidneurokemiske stoffer, der tilskynder til at vågne op.


Sammenlignet med typiske stimulanter har modafinil mindre eller ingen bivirkninger af misbrug eller afhængighed. Prækliniske undersøgelser angiver, at modafinil forbedrer neuronal aktivering i vores hypothalamus, fordi mange cellegrupper i hypothalamus strækker sig diffus til hjernebarken og handler mellem ophidselse og opmærksomhed. Derfor antydes det, at modafinil kan øge den kognitive funktion.


Kliniske forsøg oplyser, at modafinil har fordelagtige effekter på genkendelseshukommelse, arbejdshukommelse og konstant opmærksomhed hos raske voksne. Det fungerer og forbedrer præfrontalt-afhængige kognitive funktioner hos patienter, der lider af større depression, skizofreni osv. Køb modafinil online, da det tyder på at øge vågenheden hos patienter, der har ekstrem søvnighed relateret til narkolepsi, skiftarbejdssøvnforstyrrelse eller obstruktiv søvnapnø. Dette lægemiddel blev testet og godkendt til nedsættelse af søvnighed hos narkoleptiske patienter efter placebokontrollerede kliniske forsøg. Undersøgelser afslørede, at dette lægemiddel potentielt nedsatte søvnighed og forbedrede den samlede sygdomsstatus. Det har signifikant forbedret depressive symptomer i mange åbne studier. Provigil øgede også problemer med søvnforsinkelse hos patienter med obstruktiv søvnapnø.


Patienter med forskydningsarbejde søvnforstyrrelse har også fundet, at modafinil potentielt forbedret søvnforsinkelse. Dosering af modafinil er forskellig fra personer. Patienter med obstruktiv søvnapnø eller narkolepsi anbefales at bruge 200 mg om morgenen. Sunde voksne får ordineret modafinil til at håndtere deres arbejdstid vågenhed. Doseringen ville være 200 mg, der skal tages 1 time før deres arbejdsskift. Hvis du er ældre eller har nedsat leverfunktion, vil du blive anbefalet med lavere doser. Mennesker med alvorlig nedsat leverfunktion ordineres 100 mg. modafinil absorberes let i kroppen og metaboliseres af leveren. Vigtige forsøg har fundet mindre bivirkninger med modafinil, og det inkluderer hovedpine, nervøsitet, kvalme, rygsmerter, rhinitis, søvnløshed, dyspepsi og svimmelhed.


Hovedpine ser ud til at være de mest almindelige bivirkninger, og hos de fleste patienter skete det kort efter, at de spiste modafinil. Rapporter efter markedsføring inkluderede nogle tilfælde af mani, psykose og alvorlige hudreaktioner, såsom Stevens-Johnson syndrom. Dette vidunderlige stof har ikke euphorigeniske elementer og har mindre evne til misbrug. I dag er modafinil let tilgængelig i online butikker og apoteker til overkommelige priser. Du skal konsultere din læge inden forbrug. Hent det mest ansete og pålidelige online apotek og køb modafinil danmark for forbedret hjerne.